DEAC-KTE-DUNA-Aszfalt

67 - 59

Recap

Moody egy nyolcméteres hárompontossal adta meg a mérkőzés alaphangját, 10-2-ig meg sem álltak a debreceniek. Horti, majd Wittmann fújtak ébresztőt a vendégeknél, de ez sem törte meg a DEAC lendületét, a negyed derekán magához is hívta övéit Váradi Kornél (16-7). A folytatásban Polyák hármasával már kétszámjegyűre hízott a különbség, az hazaiak örömét egyedül Bognár Kristóf sérülése árnyékolta be.

Tóth Ádám pontjaival indult a második tíz perc, Moody távolijával után pedig már kétszer annyi dobott pontnál jártak a vendéglátók (28-14). Az amerikai irányító harmadik személyi hibája után a padra kényszerült, de így is tudták tartani a megszerzett fórt, Drenovac, Somogyi és Polyák is nagyon elemében volt. A hajdúságiaknak ezúttal is meggyűlt a bajuk a lepattanókkal, a KTE igyekezett is kihasználni fölényét a festékben, melynek meg is lett az eredménye, Dramicsanin vezérletével tízen belülre zárkóztak.

Két kecskeméti kosárral indult a második félidő, melyre Tóth válaszolt egy kettő plusz egyes akcióval. Ezt követően állandósult a különbség, a kissé álmoskás játékot Drenovac hatalmas blokkja törte meg a negyed felénél. Ez sem segített azonban a hajdúságiakon, a rendkívül fizikális kosárlabdát játszó vendégek rá tudták erőltetni akaratukat a kissé pontatlanul játszó Kovács-legénységre, de a félidei előnyből öt egységnyi így is megmaradt (52-47).

Polyák távolról, Hines pedig gyorsindításból válaszolt egy hírös városi büntetőre, időt is kért a vendég szakmai stáb. Drenovac pontjaival már újra tíz felé nőtt a különbség, de a rendkívül kellemetlen stílusban játszó KTE nem adta fel, és három perccel a vége előtt visszajöttek a mérkőzésbe (61-56). A találkozó legjobbja, Polyák László vette hátára újra a csapatot, és két egymást követő hárompontossal oszlatta szét a kecskeméti reményeket. Ha a vártnál nehezebben is, de végül győzött a Debreceni Egyetem együttese.

Idő Liga Szezon
18:00 Férfi NB1. A 2020/2021

Court

Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
Debrecen, Oláh Gábor u. 5, 4032 Magyarország

Eredmények

Csapat1234TVégeredmény
DEAC2217131567Győzelem
KTE-DUNA ASZFALT1120161259Vereség