Vezetőedzője nélkül, de már munkában a csapat

A héten újra munkába állt a DEAC kosárlabdacsapata, Kovács Adrián vezetőedző hiányában Andjelko Mandics és Lekli József irányítja a szakmai munkát. Somogyi Ádám és Kovács Ákos továbbra is karanténban vannak, de betegség miatt Djordje Drenovac, Molnár Dániel és Asszú Ádám sem tud jelenleg részt venni a foglalkozásokon.

-Természetesen nagyon hiányzik a csapat, és idegesítő is, hogy nem lehetek velük a mindennapokban. Tudom, hogy jó kezekben vannak a fiúk, szerintem jó úton haladunk, és a nehezítő körülmények ellenére próbáljuk visszanyerni a formánkat. Alkalmazkodunk minden szituációhoz, próbáljuk a lehető legjobbat kihozni a helyzetből, s bár mentálisan mindenki számára nehéz ez a szituáció, a játékosok jól veszik az akadályokat. -vélekedett a második kényszerleállás utáni újrakezdésről Kovács Adrián.

A vezetőedző kiemelte, hogy a segédeivel eddig is úgy dolgoztak együtt, hogy mindenki szerves része volt a napi munkának, közösen látták el a feladatokat. A szakember reménykedik a mielőbbi visszatérésben, de hangsúlyozta, hogy senkinek sem szabad félvállról vennie a vírust. -Elképesztően gyorsan fáradok, az egyszerű mindennapi dolgok is rengeteget kivesznek belőlem, bár az elmúlt napokban már voltak bíztató jelek. A közérzetem javul, a szaglásom és ízlelésem is visszatért, de érezhetően nagyon legyengített ez a betegség. Igyekszem felhasználni ezt az időt a hibák elemzésére, a stábbal pedig folyamatosan kapcsolatban állunk. -zárta szavait a vezetőedző.

A válogatott Eb-selejtezői miatt jelenleg a bajnokság szünetel, ezért nem kellet mérkőzéseket halasztania a Debreceni Egyetem együttesének, de így sincs sok idejük a sorok rendezésére, hiszen péntekhez egy hétre már az Alba Fehérvár látogat a Nagyerdőre.