U23: Vereség Vásárhelyen

Tizennégy pontos vereséget szenvedett péntek este a DEAC U23-as kosárlabdacsapata Hódmezővásárhelyen. Jesper Gustavsson és Léránt Gábor tanítványai már az első negyedben hátrányba kerültek a rutinosabb hazaiakkal szemben, akik végig kézben tartva a találkozót magabiztos sikert arattak.

Hét hónapos kihagyás után a DEAC U23-as gárdája ellen játszotta idei első bajnoki mérkőzését péntek este a Vásárhelyi Kosársuli. A vendéglátókkal szemben a mieink már túlestek a 2020-21-es debütáláson, Sólyomék emlékezetes küzdelemben verték a Győr együttesét. Az ütköző felek útjai legutóbb a pályán kívül, a nyári átigazolási időszak során keresztezték egymást, a jelenleg sérüléssel bajlódó, korábban Hódmezővásárhelyen kosárlabdázó Ságodi Róbert szerződött a hajdúságiakhoz.

Rögtön a találkozó elején igyekezett érvényesíteni erőbeli fölényét a Vásárhely, Varga Ákos és Bálint Erik találatainak köszönhetően két és fél perc játék után már tíz pont volt a fehér-feketék hátránya. (13-3) Balázsi Soma triplájával és Kovács Ákos zsákolásával életjeleket adott a DEAC, de a differencia csak minimálisan csökkent a játékrész végére. (25-18)

A második negyedben sem igazán sikerült faragni a különbségen, Fábián Szabolcs ketteseivel ugyan közelebb kerültek ellenfelükhöz a cívisvárosi ifjak, (33-29) a félidő végére Molnár Bence és Rostás Imre közreműködésével újfent magabiztosan vezettek a hódmezővásárhelyiek. (43-34)

A fordulás után is a hazai csapat volt élesebb, egy 14-6-os futással kényelmes előnybe kerültek Tóth Tamás tanítványai. (57-40) Debreceni oldalon Pollák Balázs és Kovács Ákos igyekeztek kozmetikázni az eredményen, de a hosszabb kispaddal rendelkező Kosársuli rendre hárította a felzárkózási kísérleteket.

A záró felvonásra igazából már csak a különbség mértéke volt a kérdéses. Jesper Gustavsson együttese az utolsó játékrészben négy ponttal jobbnak bizonyult a csongrádiaknál, de ez a fordításhoz kevésnek bizonyult, így megérdemelt győzelmet aratott a végig vezető Hódmezővásárhely.

Vásárhelyi Kosársuli – DEAC U23 86-72 (25-18, 18-16, 25-16, 18-22)

Vásárhely:
Molnár 12, Varga Á. 17/3, Béres 6/3, Bálint 13/3, Perák 4
Csere: Rostás 10, Pavlovic 6, Bodócsi 3/3, Varga Z. 6/6, Kozma 3/3, Megyesi 2
Vezetőedző: Tóth Tamás

DEAC: Pollák 22/6, Balázsi 7/6, Kovács Á. 18/6, Csikai 2, Fábián 8
Csere: Sólyom 4, Kurucz 3/3, Batbaatar 8/6
Vezetőedző: Jesper Gustavsson

Jesper Gustavsson:– A feldobástól kezdve görcsösen játszottunk, és nem sikerült annyi energiát mozgósítanunk védekezésben, amennyit szoktunk. Két negyedben is huszonöt pontot engedtünk ellenfelünknek, ez mutatja, hogy nem értük el a tőlünk megszokott szintet. Nem lehet kifogásunk a vereségre, a hazaiak jól játszottak, és stabilan a ritmusunk alatt tartott minket.