Spanyol szakemberrel bővül a szakmai stáb

Adriá Martí Peiro személyében új erőnléti edző érkezik a Debreceni Egyetem csapatához. A spanyol szakember Kovács Adrián segítője lesz a felnőtt csapatnál, emellett az akadémia U20-as csapatárért lesz felelős. Edzői karrierjét a Manresa akadémiáján kezdte, majd a felnőtt csapat szakmai stábját erősítette, míg a legutóbbi két kiírást a svéd Nassjö gárdájánál töltötte.

-Csak a legjobbakat tudom mondani a svédországi időszakomról, Nassjö vezetősége adta meg nekem először az esélyt, hogy egy külföldi profi csapatnál dolgozhassak. Nagyon hálás vagyok nekik ezért, hiszen az elmúlt két esztendőben rengeteg személyes tapasztalattal gazdagodtam, mely hozzájárult a szakmai fejlődésemhez. Ezt követően azonban jött a debreceni lehetőség, Kovács Adriánnal többször is beszéltem, és ezután nem volt kérdés, hogy egy új fejezetbe kezdek Magyarországon. Az ambiciózussága, a hozzáállása és a céljai engem is nagyon motiválnak, már nagyon várom, hogy elkezdődjön a felkészülés a következő szezonra. -mondta új erőnléti edzőnk a Debrecenbe szerződéséről.

Adriá érkezésével az államilag elismert kiemelt akadémia stábja is tovább erősödött, de Kovács Adrián csapata is véglegesnek tekinthető. A segédedzői pozíciókat továbbra Andjelko Mandics és Lakli József tölti be, míg a technikai feladatokért Tankó István lesz a felelős. Peiro az erőnlétért lesz felelős, Takács Dániel a rehabilitációkat koordinálja majd, míg Bihari Zoltán és Boldizsár Ferenc a sportmasszőri feladatokat látják majd el.

-Erőnléti edzőként a legfőbb célom az, hogy az összes játékos a lehető legjobb állapotban álljon a csapat rendelkezésére, és a maximális szinten tudják teljesíteni, amit az edzők kérnek tőlük. Fel kell mérnünk, hogy mire van a csapatnak és a játékosoknak egyénileg szüksége, és ezek alapján fognak a játékosok személyre szabott programokat kapni, amelyekkel eltűnhetnek majd a gyengeségeik és tovább fejlődhetnek. A legfontosabb, hogy az orvosi stábbal közösen egy átfogó képet nyújtsunk a játékosokról a szakmai stábnak, segítve ezzel a munkájukat. -foglalta össze célkitűzéseit a hispán szakember.

Bár Magyarországon még sosem járt, igyekezett a lehető legjobban feltérképezni a magyar kosárlabdát és Debrecen városát.

-A magyar kosárlabdával kapcsolatban először Lóránt Péter és Hanga Ádám jut eszembe, hiszen mindketten játszottak a szülővárosomban, a Manresa csapatában. Mielőtt elfogadtam volna a DEAC ajánlatát beszéltem Magyarországon megfordult játékosokkal, akik kivétel nélkül jó dolgokat mondtak a csapatról, az akadémiáról és a városról is, tetszik, hogy az egyetem nagy hangsúlyt fektet a sportra. -zárta szavait Peiro,