Pécsett javítanának

Szombaton a PVSK-VEOLIA vendége lesz a DEAC férfi kosárlabdacsapata az NB I. A-csoportjának 11. fordulójában. A 18 órától kezdődő találkozón már újra pályára léphet a koronavírust maga mögött hagyó Carlton Guyton is.

Kedden elszenvedte első hazai vereségét a Debreceni Egyetem együttese a 2020-21-es szezonban, ráadásul meglepő módon a tabella hátsó felében tartózkodó Sopron távozott győzelemmel a Nagyerdőről. A Milos Boriszov vezette SKC a játék képe alapján teljesen megérdemelten gyűjtötte be a két pontot, ám az is hozzá tartozik az igazsághoz, hogy a rendkívül gyenge napot kifogó DEAC saját magát verte meg a feszült hangulatú zártkapus bajnokin.

-Letaglózva álltunk a mérkőzés után, mert ezt a meccset hazai pályán be kellett volna húznunk, ráadásul olyan hibáink voltak, amiket nem engedhetünk meg magunknak legközelebb, gondolok itt elsősorban a 28 eladott labdánkra. Látszott, hogy a Sopron jól felkészült belőlünk, de ez a gyenge játék és hozzáállás akkor sem lett volna megengedhető. -értékelte a keddi vereséget Somogyi Ádám.

A Pécs október végén tudta elkezdeni csak a szezont, így eddig csak három fordulót tudtak lejátszani. A Kaposvár elleni hazai győzelem után két idegenbeli fiaskó következett, igaz, a Szombathely és az Alba Fehérvár otthonából várhatóan nem sokan fogják elhozni a bajnoki pontokat. Utóbbi mérkőzésen ráadásul győzelmi esélyeik is voltak, Vojvoda Dávidék csak az utolsó pillanatokban tudták maguk javára fordítani a találkozót.

-Pécsen mindenképpen javítani szeretnénk, már szerdán elkezdtünk velük foglalkozni. Szerencsére Bognár Kristófon és Kovács Ákoson kívül már mindenki csatlakozhatott a kerethez, úgyhogy nagyobb rotációval és nagy energiákkal fogjuk megközelíteni az összecsapást. A válogatott szünet miatt elméletileg csak ez az egy összecsapás vár ránk novemberben, úgyhogy nincs mire spórolnunk, ki kell adni magunkból mindent, és győzelemmel kell távoznunk. -zárta szavait a felnőtt válogatott bő keretébe is meghívást kapott hátvéd.

A találkozót ezúttal is a Mindigo TV közvetíti.