Kovács Adrián – Az építkezés következő fázisába léphetünk

Ugyan a DEAC férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője, Kovács Adrián már csaknem egy hónapja külföldön tartózkodik, a munkával egy percre sem állt le; a fiatal tréner napi szinten egyeztet a klubvezetéssel és a szakmai stábbal a jövő évi keret összeállítása kapcsán. Az átigazolások már majdnem készen vannak, így a tervek szerint augusztus elején újra labdapattogástól lesz hangos az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok.

Kishíján teljessé vált a DEAC kerete a 2020-21-es szezonra. Az előző idény kulcsembereivel már az átigazolási időszak korai szakaszában sikerült megállapodnia a hajdúsági együttesnek, azóta pedig négy új játékost is bejelentett a klub. Carlton Guyton, Molnár Dániel és Molnár Márton után a napokban Shaquille Hines is elkötelezte magát a Debreceni Egyetem gárdájához.

– Maximálisan elégedett vagyok a csapat jelenlegi összetételével, sikerült megvalósítanunk céljainkat. A tavalyi, sikeres és összeszokott társaság magjának egyben tartása óriási fegyvertény lehet a bajnokságban, mindemellett elsődleges kiszemeltjeink aláírását is meg tudtuk szerezni. Csak gratulálni tudok a vezetőségnek, ismételten kiváló munkát végeztek. Innentől az építkezés második szakaszába léphetünk, rajtunk, edzőkön a sor, hogy a lehető leghatékonyabban készítsük elő a felkészülési periódust – mondta Kovács.

Kovács Adrián örül, hogy a tavalyi csapatának jelentős része egyben tudott maradni.

A cívisvárosiak mestere elismerően nyilatkozott a klub friss igazolásairól, akik véleménye szerint nem csak szakmailag, de emberileg is illenek a DEAC céljaihoz, filozófiájához. Többek között ez is fontos szempont volt mindannyiuk szerződtetésében.

– Molnár Danit régóta ismerem személyesen, de Marciról is pontosan tudom, hogy Ő is egy nagyon jó felfogású, motivált, sikeréhes játékos. Mindketten rengeteg energiát fektetnek saját fejlődésükbe, alázatosan dolgoznak. Marci és Tóth Ádám erősségei kitűnően kiegészítik egymást a palánk alatt, míg Dani kirobbanó energiájával bármikor új színt vihet egy-egy mérkőzésbe. Ami a légiósokat illeti, Carlton és Shaquille is igazi csapatjátékosok, meghatározó nemzetközi tapasztalattal. „Scootie” a befejezések mellett társai kiszolgálásában is jeleskedik, Shaquille pedig a pálya mindkét végén képes befolyással lenni az eredmény alakulására. Az sem mellékes, hogy az amerikai különítmény tagjai jó ideje barátok, jelenleg is együtt készülnek Chicagoban.

Adrián július közepe óta Spanyolországból követi nyomon a folyamatokat, azonban így is jócskán kiveszi a részét a csapatot érintő teendőkből.

– A közelgő, augusztusi rajt miatt rengeteg a tennivaló, így reggeltől estig a kosárlabda tölti ki a mindennapjaim. Persze igyekszem időt fordítani a kikapcsolódásra is, ilyenkor a menyasszonyommal és a családommal a spanyol tengerpartokat és a helyi gasztronómia előnyeit élvezzük. – zárta „élménybeszámolóját” a fehér-feketék trénere.