Kalassai Martin – Be akarom bizonyítani, hogy számíthatnak rám

A DEAC férfi kosárlabdacsapatának 2020-21-es szezonra készülő keretében számos fiatal játékos is helyet kapott. Egyikük az U18-as válogatott üdvöskéje, a DEAC Kosárlabda Akadémia növendéke, Kalassai Martin. Rövid interjúnkban a miskolci születésű kosarast az átállás nehézségeiről, illetve céljairól kérdeztük.

A soron következő idénytől hatályos „fiatalszabály” értelmében az alapszakaszmérkőzések első félidejének teljes egészében legalább egy, 23 éven aluli játékosnak a pályán kell lennie. Ehhez igazodván Kovács Adrián vezetőedző hat feltörekvő U23-masnak is bizalmat szavazott az előszezon idejére.

– Régóta várok erre a lehetőségre, és szeretném maximálisan kihasználni – kezdte Kalassai. ­– Az U20-as csapattal már augusztus eleje óta készülünk, így szerencsére a kondícióval nem voltak problémáim, mire a felnőtt együttes munkába állt. Természetesen azért bőven van különbség, a „nagyok” edzései sokkal fizikálisabbak és gyorsabb gondolkodást igényelnek. Minden erőmmel azon vagyok, hogy felvegyem a ritmust, és hogy bebizonyítsam az edzőimnek, hogy számíthatnak rám – mondta az ifjú bedobó.

Céljait korához illő optimizmus jellemzi, újoncként rögtön az NBI/A csúcsára törne.

– A bajnoki cím megszerzése lebeg a szemünk előtt, amihez én is szeretnék érdemben hozzátenni. Minél előbb bemutatkoznék az élvonalban, reálisan nézve ezt tűzhetem ki jelenleg magam elé. Ha ez megtörtént, onnantól koncentrálhatok nagyobb feladatokra – zárta szavait a 17 esztendős tehetség.