Jótékonysági házfestésen járt Tóth Ádám

Tóth Ádám személyében a DEAC kosárlabdacsapata is jelen volt a jótékonysági festésen.

A Cívis Ház Zrt. által működtetett, a Derék utca 22. alatt található ReFoMix – Családok Átmeneti Otthona épülete előtt ma a szokásosnál is nagyobb nyüzsgés volt, ugyanis ma kezdődött a tízemeletes épület közös tereinek átfestése.

A nagyszabású jótékonysági akcióhoz a Debreceni Egyetem színeiben kosárlabdázó Tóth Ádám is csatlakozott, aki hengert ragadott további, közel száz önkéntessel együtt. Tóth mellett feltűnt még jó pár helyi sportoló, többek között Kozák Luca gátfutó, a DVSC Kézilabda Akadémia fiataljai vagy az ex-Loki játékos Dombi Tibor. Természetesen nem csak sportolók jöttek segíteni: jelen voltak a Debreceni Karitatív Testület és a Debreceni Szakképzési Centrum önkéntesei is. A várost Széles Diána alpolgármester képviselte, aki szintén kivette a részét a munkából.

A különösen rászoruló, hátrányos helyzetű családok által használt épületben 120 lakás található, a mai festés során pedig új színt kaptak a közösen használt területek. Az ehhez szükséges nem kevés festéket (közel 3000 litert) és eszközt a Trilak ajánlotta fel.