Impozáns buszt kapott csapatunk

A DEAC első osztályú kosrálabda-csapatának járművét először a futballisták tesztelhették.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatásával, TAO-forrásból jutott hozzá a Debreceni Egyetem kosaras szakosztálya ahhoz a Mercedes típusú, a fekete-fehérek címerével díszített autóbuszhoz, melyet hétfőn reggel adtak át hivatalosan a Böszörményi úti Campuson.

Bár a kosárlabdázók használják majd elsősorban a járművet, az első utat a DEAC futballistái tehették meg vele, ugyanis ma kezdik meg mádi edzőtáborozásukat.

– Jelenleg ez a busz a legnagyobb büszkeségünk, természetesen a csapataink után – mondta el honlapunknak Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a klub ügyvezetője. – A TAO-pályázaton a felnőtt kosárlabda-csapatunk pályázta meg a beszerzést, és sikerrel jártunk. A járványügyi helyzet egy kissé a segítségünkre is sietett, hiszen az önerőnek egy részét a támogatás terhére le tudtuk róni. Különleges nap ez az életünkben, hiszen mindig irigykedve néztük, hogy más csapatok milyen mondern buszokkal érkeztek hozzánk. Ez eddig számunkra csak vágyálom volt, nagyon örülünk, hogy most nekünk is sikerült egy ilyen járműhöz jutnunk. A buszt a kosarasok használják majd elsősorban, ám mivel az ő szezonjuk még nem indult el, s nem szeretnénk, ha túl sokat üresen állna, ezért most az edzőtáborba utazó futballisták rendelkezésére bocsátottuk az autóbuszt – fogalmazott az ügyvezető.

Becsky István szakosztályvezető, a DEAC Kosárlabda Akadémia első embere is örömének adott hangot. – Nagyon fontos, hogy saját járművel rendelkezünk immár, hiszen az első osztályú gárdák zöme dunántúli, ezért ezek a túrák hosszadalmasak, egyáltalán nem mindegy, ilyenkor milyen körülmények között utazik egy csapat. Bízom benne, hogy ezzel is tudjuk a játékosaink felkészülését segíteni. A DEAC olyan klub, amely mindenkinek fotnos, nem csak az egyetemistáknak, hanem a város polgárainak is. Az, hogy a buszt más szakosztályok képviselői is használhatják, azt mutatja, hogy nagyon lényeges számunkra az összetartozás, a családias jelleg.