Fordulatos mérkőzésen nyert a Szolnok

Hátpontos vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata Szolnokon. A felkészülési mérkőzés rendkívül hullámzó játékot mutatott, de a második félidő már bizakodásra adhat okot Kovács Adrián vezetőedzőnek.

A DEAC kezdte jobban a mérkőzést, ahol ezúttal a mindössze 17 esztendős Kovács Ákos kezdett a „fiatal poszton”. Guyton vezérletével 5-6 pontos előnyre tettek szert, melyet az első negyed nagy részében sikerült is tartani. A játékrész hajrájában azonban nagyon összekapta magát a házigazda, s egy 14-2-es futással fordítani tudtak. A Fehérváron mutatott bíztató védekezésnek ezúttal nyoma sem volt, a hajdúságiaknak lepattanókkal is meggyűlt a bajuk, így az Olajbányász hamar kétszámjegyű vezetésre tett szert. Hiába kérte ki mindkét időkérését Kovács Adrián, a szolnokiak a folytatásban is uralták a találkozót, így 48-37-es vezetéssel mehettek az öltözőbe.

A fordulás után jóval motiváltabb volt a Debreceni Egyetem együttese, de az érezhető volt, hogy messze még a csúcsforma. Sokáig stagnált a különbség, ám a záró felvonásban ritmust váltott a Kovács-csapat, és Moody tripláival háromra olvasztotta 15 pontos hátrányát (67-64). Ennél közelebb már azonban már nem tudtak kerülni Polyákék, így végül megérdemelt hazai győzelem született. Bár ezúttal is látszott, hogy bőven van még hova fejlődnie a gárdának, a mérkőzésnek voltak kifejezetten bíztató momentumai is.

A DEAC-ra még edzőmérkőzés vár a héten, pénteken és szombaton Kecskeméten vesznek részt egy négycsapatos felkészülési tornán.

Szolnoki Olajbányász – DEAC  80-73 (24-17, 24-20, 17-15, 15-21)

Szolnok: WARNER 18/3, BADZIN 19/16, Rudner 5/3, Zsíros 2, CAKARUN 12 cser: Juhos 9, Pongó 10/6, Pallai 3/3, Taiwo 2.

edző: Gasper Potocnik

DEAC: MOODY 22/12, GUYTON 14/6, Drenovac 9/3, Kovács -, TÓTH 15 csere: Somogyi 2, Hines 3/3, Polyák 8/3, Molnár M. -, Molnár D. -.

edző: Kovács Adrián

Kovács Adrián: Elképesztően hasznos találkozó volt számunkra, több tanulsága is volt a mérkőzésnek. Az első negyed végén és a második negyedben mutatott játékot nem engedhetjük meg magunknak, rengeteg eladott labdánk volt, és újfent sok második esélyt adtunk riválisunknak, így tetemes előnyt adtunk nekik. A fordulás után száznyolcvanfokos fordulatot vett a védekezésünk, ezzel vissza tudtunk jönni, de ami még fontosabb, hogy láttuk, mi az amire alapoznunk kell a jövőben. Nagyon jó érzés volt közel hat hónap után újra nézők előtt játszani, a szolnoki közönség ezúttal is fantasztikus hangulatot teremtett.