Egykori kedvencek, 3. rész – Lajsz Gergely

Ex-játékosainkról szóló sorozatunk harmadik részében Lajsz Gergellyel foglalkozunk, aki a feljutó év után az A-csoportban is eltöltött egy esztendőt a Debreceni Egyetem együttesében. A DEAC történetének első A-csoportos évében átlagosan 8.7 percet kapott a saját nevelésű center, mely alatt 1.8 pontot, 0.8 lepattanót és 2.2 pontot átlagolt. Ezt követően meglepő módon Körmendre igazolt, ahol a szezon végén bajnoki ezüstérmet ünnepelhetett.

-A DEAC után Körmendre kerültem, elég váratlanul ért a lehetőség, kicsit izgultam is az elején. Nem voltam benne biztos, hogy meg tudok majd felelni egy ilyen nagymúltú csapatnak, befogad- e egyáltalán a közeg, illetve, hogy elég jó leszek-e én oda. Szerencsére minden jól alakult, mindenki „jó arc” volt velem, hiányzik is a társaság. Nagyon sokat tanultam ezalatt az egy év alatt, teljesen mások voltak az edzések, és a kosárlabdát körülvevő légkör. -értékelte a 2018-19-es szezont a játékos.

A folytatásban -egy rövid jászberényi kitérőt követően- visszatért egykori csapatához, az NBI/B Zöld-csoportjában szereplő Tiszaújvároshoz. A bajnokság lefújásakor ugyan utolsó előtti helyen állt a borsodi gárda, de Lajsz játékára nem lehetett panasz, 23 perc alatt 7.9 pontot és 5.3 lepattanót tett a közösbe.

-Mivel a szezon után nem sikerült megállapodnunk, ráadásul családi okok miatt közelebb is szerettem volna kerülni Debrecenhez, ezért Jászberényben kötöttem ki. Sajnos ezt követően muszáj voltam végleg hazaköltözni, szerencsére a vezetőség partner volt ebben. Kis kihagyás után megkeresett egykori csapatom, a Tiszaújváros, és úgy döntöttem elfogadom az ajánlatukat. A kialakult helyzet miatt jelenleg nincsenek csapatedzések, így szabadidőm nagy részét a konditeremben töltöm, de újabban nagyon sokat TikTokozom is. -zárta szavait a center.