DEAC – Szedeák beharangozó

Szombaton 19 órától a Naturtex-SZTE-Szedeák gárdáját fogadja a DEAC kosárlabdacsapata az NBI 20. fordulójában. Kovács Adrián együttese a közel egy hónapos bajnoki szünet után folytathatja három mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatát.

A kiesés ellen menekülő Szeged látogat szombaton az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba. A Debreceni Egyetem csapata elégedetten mehetett a válogatott szünetre, hiszen a Szolnok, az ASE és a Pécs legyőzésével három élcsapat ellen sikerült begyűjteni a bajnoki pontokat. A Tisza-partiak ezzel szemben már más célokért küzdenek, a jelenleg 13. helyen álló együttes célja egyértelműen a bentmaradás kiharcolása.

-Nem a legjobb időpontban jött számunkra a szünet, mert lendületben voltunk, ráadásul négy hét már egy elég hosszú időszaknak számít a kosárlabdában. Igyekeztünk felkészülni a bajnokság következő szakaszára, hiszen mostantól szinte végig heti két mérkőzésünk lesz. Szerintem jól sikerült felhasználnunk ezt az időszakot, ha mindenki egészséges tud maradni, akkor a mély rotációnknak köszönhetően bírni fogjuk a tempót, és képesek lehetünk elérni a céljainkat. –vélekedett a csapat másodedzője, Andjelko Mandics.

A szakember számára nem lesz érzelemmentes az összecsapás, hiszen a szezon első felében még a Szedeák vezetőedzője volt. A két együttes őszi összecsapásán is ő dirigálta a csongrádiakat, mely meglehetősen izgalmasra sikerült, hiszen a DEAC hosszabbításban diadalmaskodott 102-100 arányban.

-Érthetően kicsit furcsa lesz számomra a szombati találkozó, hiszen a Szegeden eltöltött közel két és fél év alatt nagyon jól éreztem magam, és továbbra is jó a viszonyom a klubbal. Másrészről a jelenlegi edzőt, Szrecsko Szekulovics-ot már közel 25 éve ismerem, játékosként még edzőm is volt annak idején. De a mérkőzés egy teljesen más közeg, mindenki azért fog küzdeni, hogy nyerjen, barátkozásra csak a találkozó után lesz lehetőség. Jelenleg most csak arra készülök, azért dolgozom a kollégáimmal, hogy szombaton nyerjünk. –mondta a mérkőzésről Mandics.

A Szeged hamarabb tért vissza a szünetről, hiszen az elmúlt héten már tétmérkőzést játszottak a Kaposvár ellen. A 22. fordulóból előrehozott hazai bajnoki jól sikerült Kovács Ádámék számára, hiszen két ponttal legyőzték Sztojan Ivkovics együttesét.

-Nagyon fontos lesz, hogy fejben mindenki rendben legyen a találkozóra. A Szegednek annyi előnye van, hogy ők a múlt héten már játszottak, így jobban játékban vannak, mint mi. Az őszi mérkőzéshez képest mindkét csapat rengeteget változott, de szerintem hazai pályán mi vagyunk az esélyesebbek, még ha nem is számítok könnyű összecsapásra. Remélem happy end lesz a vége, nekünk sikerül elérni a rájátszást, a Szedeák pedig kiharcolja a bentmaradást. –zárta szavait a szakember.