Carlton Guyton is a DEAC-ot választotta

Harmadik légiósával is megegyezett a DEAC férfi kosárlabdacsapata a 2020-21-es idényre. Az amerikai Carlton Guyton az Alba Fehérvár együttesétől igazolt Debrecenbe, és egyéves szerződést kötött klubunkkal.

A 30. életévében járó, 193 centis kosaras igazi többposztos játékos, irányítóként és bedobóként is kitűnően megállja a helyét a pályán. Guyton az egyesült államokbeli Illinois államban született, profi pályafutását pedig 2012-ben kezdte. Számos európai pontvadászatot megjárt, mielőtt hazánkba került: Svédországban, Németországban, Olaszországban és Görögországban is szerepelt. Legsikeresebb idényét a német másodosztályban produkálta, ahol elévülhetetlen érdemeket szerzett a Hamburg Towers történelmi feljutásában.

’Scootie’ a tavalyi szezont már a magyar NBI-ben töltötte, az Alba Fehérvár gárdájánál. Abszolút alapembernek számított a kék-fehéreknél, 21 mérkőzésen 15 pontot, 4,6 gólpasszt és 3,4 lepattanót átlagolt. Megszerzésével a hátvédkérdés végleg megoldódni látszik a DEAC háza táján, hiszen Guyton mellett Stefan Moody, Djordje Drenovac, Polyák László, Somogyi Ádám és Molnár Dániel is biztosan a hajdúságiakat erősíti majd az előttünk álló bajnokságban.

Vezetőedzőnk, Kovács Adrián is derűlátó a csapat új szerzeményét illetően.
– Boldog vagyok, hogy Carlton minket választott, hiszen a magyar mezőny egyik meghatározó játékosa került a sorainkba. Tudásáról már korábban meggyőzte a szakmai stábot, ponterőssége mellett társai kiszolgálásában is jeleskedik. Szakmailag és emberileg is beillik a csapat filozófiájába, úgyhogy nagyon várom, hogy elkezdhessük a közös munkát – foglalta össze gondolatait a debreceniek trénere.