Rólunk

A kosárlabda Debrecenben már hosszú idő óta a legkedveltebb sportágak közé tartozik, régre visszanyúló hagyományokkal rendelkezik. A DEAC 2011-ben vált az elsőszámú kosárlabdacsapattá a városban, akkor még mindössze két felnőtt csapat indult a harmadosztályban, fejlődése azóta is töretlen. Az időközben eltelt hat esztendő alatt sikerült elérni, hogy a DEAC a másodosztály megnyerése után, 2017-től már indulhat az A-csoportban, emellett a legtehetségesebb fiatalok továbbra is az NBI B-csoportjában versenyezhetnek.

A kosárlabdázásra a legmagasabb szinten kívül is rengeteg lehetőséget nyújt a szakosztály, az NBII-ben és a megyei bajnokságban is számtalan csapat indul. A DEAC partneri kapcsolatban áll a Debreceni Kosárlabda Akadémiával, így a keleti-régió legnagyobb utánpótlás bázisa áll a felnőtt együttesek mögött. Az elmúlt években a debreceni fiatalok rendszeresen részt vesznek az országos nyolcas döntőkön, melyet az országban csak nagyon kevés egyesület mondhat el magáról.

Az eredmények sem kerülték el a szakosztályt, a legnagyobb siker mindenképpen a 2016-17-es szezonban elért B-csoportos bajnoki cím, mellyel sikerült kivívni az első osztályban való indulást. A másod- vagy alacsonyabb osztályú csapatok számára kiírt Hepp-kupát 2015-ben megnyerte a DEAC, ugyanebben az évben a bajnokságban ezüstéremig jutott a csapat. Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok már-már ikonikus helyszínévé vált a debreceni kosárlabdának, a közel 1500 férőhelyes lelátó pedig a sikereknek köszönhetően rendre megtelik.