ESÉLYT SEM HAGYOTT A KECSKEMÉTNEK A DEAC

Magabiztos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A-csoportos kosárlabda bajnokság 8. fordulójában. Kovács Adrián együttese a gyengébb kezdés után végig kézben tartotta a mérkőzést, s végül 16 ponttal bizonyult jobbnak a Kecskemétnél.

A KTE ellen sem tudott a legerősebb összeállításában pályára lépni a Debreceni Egyetem csapata, hiszen Somogyi Ádám a szerdai edzésen lábközépcsont törést szenvedett. Alacsony szerkezetben küldte fel tanítványait Kovács Adrián, Boriszov kezdett Armwood helyén erőcsatár pozícióban. Stefan Moody gyorsan bemutatkozott a debreceni publikumnak, az első két hazai kosarat az agilis irányító szerezte, a Kecskemét azonban rendkívül koncentráltan játszott, s Deraszimovics vezérletével öt pontos előnyt építettek a negyed derekára (8-13). Nem hagyta annyiban a DEAC, egy 7-0-s futás végén Polyák dobott hárompontost, így a mérkőzés során először átvették a vezetést, melyet sikerült is megtartani a játékrész végéig (18-16).

Bognár Kristóf pillanataival folytatódott az összecsapás, közeli kosara után Boriszovot szolgálta ki egy hátmögötti passzal, Manigat duplája után pedig magához is hívta övéit Forray Gábor (25-16). Thomas törte meg a kecskeméti kosárcsendet az egyperces szünet után, de Moody nyolcméteres triplájával tartotta a különbséget a DEAC, sőt Boriszov pontjaival már kétszámjegyűre hízott a differencia (34-21). A folytatásban is jól zárt a debreceni védelem, érezhetően alaposan felkészültek riválisukból Polyák Lászlóék. A nagyszünethez közeledve sikerült még egy lapáttal rátenniük a cívisvárosiaknak, Tóth Ádám domináns játéka után 18 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

Kecskeméti hárompontossal indult a második félidő, melyre Tóth válaszolt két közelivel, így már húsz volt közte (49-29). A folytatásban kissé leült a játék, a kontrollált játék érezhetően a lila-fehéreknek ízlett jobban, de jelentősen közelebb kerülni így sem tudtak. A negyed hajrájában Omenaka ugrasztotta talpra a publikumot, egy lepattanót zsákolt vissza faulttal együtt, Manigat hárompontosaval pedig már eldőlni látszott a találkozó (58-35).

A folytatásban sem változott a játék képe, a KTE meg sem tudta közelíteni a szezon során mutatott dobóformáját, a leggyengébben meglepő módon a büntetőket dobták. Tóth továbbra is oktatott a palánkok alatt, Moody jól mozgatta társait, Boriszov pedig azt csinálta, amihez a legjobban ért: futószalagon szállította a kosarakat. A védekezés kissé leült a hajrára, Kecskemét pedig igazolta, hogy nem véletlenül tartózkodik a tabella élmezőnyében, de a vége így is magabiztos, 16 pontos hazai siker lett.

DEAC – KTE–DUNA ASZFALT 73-57 (18–16, 29–11, 13–10, 15–20)

DEAC: Moody 10/6, Polyák 3/3, Harrison, BORISZOV 21/12, TÓTH Á.19 Csere: Armwood 1, Manigat 9/3, Bognár 6, Omenaka 4, Gáspár M.

Edző: Kovács Adrián

KECSKEMÉT: Wittmann 15/6, Thomas 9/9, Djeraszimovics 19, Djuraszovics 2, Karahodzsics Csere: Chester 3/3, Vukcsevics, Révész 3/3, Kucsera D., Molnár D.

Edző: Forray Gábor

Debrecen, 1100 néző. V: Földházi, Molnár L., Balog

Kovács Adrián: – Tudtuk, a győzelem kulcsa a Kecskemét három meghatározó játékosának kikapcsolása lehet. Ezt több-kevesebb sikerrel meg is valósítottuk, bár a harmadik negyedben némileg hullámvölgybe kerültünk. Ezeket ki kell küszöbölnünk a jövőben, ezen fogunk dolgozni.

Forray Gábor: – Megérdemelt DEAC-győzelem született. Maximálisan felkészültünk a Debrecenből, jól is kezdtünk, de sajnos a második negyedig tartott a lendület, amikor két időt is ki kellett kérnem. Rosszul reagáltunk a hazaiak védekezésére, akik előnyt kovácsoltak ebből, és elléptek tőlünk. A hátralévő időben futottunk az eredmény után, de fordítani azonban nem sikerült. Köszönettel tartozom a játékosaimnak, hiszen sportemberhez méltóan az utolsó pillanatig küzdöttek.

'.$category->name.''; }?>