BEHARANGOZÓ: ALBA FEHÉRVÁR – DEAC

Szombaton Székesfehérvárra látogat a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 9. fordulójában. A 14 óra 30 perctől kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Közvetlen riválisával mérkőzik meg a jelenleg 5-3-as mérleggel álló Debreceni Egyetem csapata, mivel az Alba Fehérvár mindössze egy győzelemmel gyűjtött csak kevesebbet a bajnokságban. Kovács Adrián együttese jó formában várhatja a találkozót, hiszen legutóbbi két meccsüket megnyerték. Nemrég magabiztosan verték a tabella első harmadában lévő Kecskemétet, míg két hete heroikus küzdelemben, hosszabbítás után győztek Szegeden.

Jesus Ramirez gárdája eddig meglehetősen hullámzóan teljesít a szezon során, de ez a kifejezetten nehéznek mondható sorsolásuknak is köszönhető. Az Alba nyolc forduló alatt gyakorlatilag a komplett élmezőnnyel találkozott már, ennek is tudható be, hogy eddig csak ötvenszázalékos a mérlegük. Hazai pályán a Bajnokok Ligájában is induló Falco KC-n kívül eddig mindenkit legyőztek, viszont idegenben „csak” a Szolnoki Olajbányászt sikerült megverniük, Pécsen, Kecskeméten és Körmenden is kikaptak. Más kérdés, hogy valószínűleg nem sokan fognak győzelemmel távozni az említett oroszlánbarlangokból az alapszakasz során.

A fehérváriak egyébként a legtöbb pontot szerezték a bajnokságban, tették ezt úgy, hogy a kiesés ellen küzdő együttesekkel még nem is találkoztak. Guyton Carlton és Marco Ljubicic a fő pontfelelősük, de rajtuk kívül még öt játékos átlagol kétszámjegyű ponttermést. Rendkívül gyors, és lendületes játékot játszanak, nagyszerűen járatják a labdát, és igyekeznek hamar befejezni támadásaikat. Bár a DEAC jellemzően szereti felpörgetni a játékot aktuális ellenfele ellen, szombaton biztosan szükség lesz kontrolláltabb kosárlabdára is. Bár mindkét edzőnek adott a bővebb rotáció lehetősége, érdekes lesz, hogy ki tudja majd akaratát ráerőltetni a másikra, s ki lesz az, aki inkább az ellenfélhez alkalmazkodik.

A csapattal kapcsolatos hír, hogy a héten a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége bejelentette, hogy 2020 április 3. és 5. között a Debrecen ad majd otthont a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa Döntőjének. Bár a Főnix Csarnok a DEAC-nak sem nevezhető hazai pályának, Polyák Lászlóék minden bizonnyal szeretnének népes debreceni közönség előtt játszani. Mivel az alapszakasz első körének legjobb nyolc csapata kvalifikálja magát az eseményre, ezért a cívisvárosiak jelenleg kényelmes helyzetben vannak, de egy fehérvári bravúr mindenképp nagy lépés lehet a kupadöntő felé.

'.$category->name.''; }?>