AZ OROSZLÁNY ELLEN FOLYTATHATJA GYŐZELMI SOROZATÁT A DEAC

Az újonc OSE Lions együttesét fogadja pénteken a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 15. fordulójában. A 18 óra 30 perctől kezdődő találkozót az M4 sport élőben közvetíti.

Kétpontos idegenbeli sikerrel kezdte a 2020-as esztendőt a Debreceni Egyetem csapata, így bizakodva várhatják idei első hazai mérkőzésüket. Bár a Kaposvár kispadján az edzőcsere után már Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány ült, ez sem akadályozta meg a hajdúságiakat a győzelem megszerzésében.

-Örülök, hogy a Kaposvár ellen kijött a csapatnak – és személy szerint nekem is- a lépés, egy kulcsfontosságú mérkőzés volt, nagyon kellett már egy újabb idegenbeli győzelem. Azt gondolom, hogy Moody érkezésével átalakult a játékunk, többet jár a labda támadásban, és így jóval több az üres helyzetünk. –vélekedett a múlt heti összecsapás egyik hőse, Polyák László.

Az Oroszlány nevezhető a szezon eddigi meglepetéscsapatának is, hiszen újonc létükre nem játszanak alárendelt szerepet a bajnokságban, sőt a Magyar Kupa indulást is sikerült kiharcolniuk. A két együttes a 2. fordulóban már találkozott egymással, akkor a DEAC 15 ponttal tudott nyerni az első osztállyal akkor még csak ismerkedő OSE otthonában.

-Ez az OSE már nem az a csapat akivel az év elején találkoztunk, akkor még nem voltak összeállva, még keresték a végleges keretüket. Most látszik igazán, hogy milyen értékes volt az oroszlányi győzelmünk, hiszen mindenki jócskán megszenved náluk, több nagy skalpot is begyűjtöttek már. Most nálunk lesz a hazai pálya előnye, és azt gondolom, hogy nekünk magasabb céljaink is vannak, mindent meg fogunk tenni, hogy itthon tartsuk a két pontot. Kielemeztük az OSE játékát, igyekszünk minél jobban felkészülni péntekig, és remélem sikerül győzelemmel zárnunk a rangadót. –mondta a pénteki találkozóról a hátvéd.

A héten a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége kisorsolta a Magyar Kupa párosításait is, mely értelmében a DEAC a Szolnokkal, míg a pénteki rivális a Pakssal mérkőzik majd az elődöntőbe jutásért.

-A Főnix Csarnokban várhatóan sok szurkoló előtt játszhatunk majd, de most próbálunk csak meccsről-meccsre készülni, és a bajnokságra koncentrálni. Én örülök a Szolnoknak, de nyilván kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is. Szerintem egy kupán mindenki hasonló esélyekkel indul, ez nem olyan, mint a rájátszás, itt csak egy meccs dönt, az aznapi forma sokat számít. Az Olajbányász egy nagyon jó csapat, de bízom benne, hogy a Főnix Csarnokban a szurkolóink segítségével sikerül majd legyőznünk őket, és három meccset tudunk majd játszani. –zárta szavait Polyák.

Kovács Adrián együttesében pénteken bemutatkozik az új igazolás, Djordje Drenovac, ám ezúttal biztosan nem léphet pályára a Kaposvárott bokasérülést szenvedő Godwin Omenaka.

'.$category->name.''; }?>